Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Szarlotka


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto
  • 600 g  mąki
  • 200 g  margaryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki żółtka
    Warstwa owocowa
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 1.5 kg  jabłek
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Z mąki, margaryny, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieć ciasto. Podziel je na dwie równe części i rozwałkuj. Jeden placek włóż do blachy.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odsącz. Wyłóż owoce na ciasto w blasze. Posyp bułką tartą, cynamonem i cukrem. Całość przykryj drugim plackiem ciasta.
  3. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie przestudź ciasto i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE