Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Szarlotka


19.02.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto
  • 600 g  mąki
  • 200 g  margaryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki żółtka
    Warstwa owocowa
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 1.5 kg  jabłek
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Z mąki, margaryny, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieć ciasto. Podziel je na dwie równe części i rozwałkuj. Jeden placek włóż do blachy.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odsącz. Wyłóż owoce na ciasto w blasze. Posyp bułką tartą, cynamonem i cukrem. Całość przykryj drugim plackiem ciasta.
  3. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie przestudź ciasto i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE