Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2019 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Sajgonki


28.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

wietnamska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 5 dag  makaronu ryżowego
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • sól
  • 3 sztuki dymki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 15 dag  mielonej wieprzowiny
  • pieprz
  • 1 sztuka marchewka
  • 1/2 sztuki pęczka kolendry
  • 2 łyżeczki  sosu rybnego
  • 1 l  oleju
  • 12 sztuk  papieru ryżowego
  • 1 łyżka  sosu chili

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron zalać wrzątkiem, odstawić na 5 minut. Gdy zmięknie osączyć go na sitku. Warzywa i zieleninę oczyścić. Warzywa pokroić w cienkie paseczki, zieleninę posiekać. Na 2 łyżkach oleju podsmażyć warzywa z czosnkiem. Dodać mięso, a gdy się zrumieni dołożyć makaron i zieleninę. Całość dobrze wymieszać. Doprawić do smaku sosami i przyprawami. Farsz przestudzić.
  2. Krążki papieru ryżowego polać letnią wodą, pamiętając, że nadmiar wody może spowodować ich rozerwanie.
  3. Na każdy krążek wyłożyć porcję farszu. Zwinąć, formując ciasny rulon. Smażyć w głębokim oleju na złoto.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Celine

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE