
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Kasza gryczana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Przewodnik po serach żółtych
15 najbardziej kalorycznych popularnych potraw spożywanych przez Polaków
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
POPULARNE PRZEPISY
Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...Sos czosnkowy z ziołami
Jogurt wymieszać dokładnie z majonezem, dodać cukier i sól (mieszać do...Zupa jarzynowa na żeberkach
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, usuń...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...
CZY WIESZ, ŻE
Sporo już wiemy o kwasach tłuszczowych omega-3, -6 i -9, jednak istnieją również kwasy omega-7. Do przedstawicieli tej klasy kwasów omega należą min. kwas palmitooleinowy i kwas wakcenowy. Kwasy omega-7 mają duże znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu naszych błon śluzowych, stabilizują również poziomu cukru we krwi (zwłaszcza kwas palmitooleinowy) i podnoszą poziom "dobrego" cholesterolu HDL. Kwasy omega-7 można znaleźć przede wszystkim w olejach z rokitnika i z orzechów makadamia, pewne ilości występują w wołowinie, indyku, łososiu, pstrągach i jajach.
OSTATNIO NA FORUM
Kotlety z tofu wędzonego »Suwi Tofu naturalne prawie nie ma smaku, tak jak np. kurczak, trzeba je...
LOSOWA DIETA
Dieta Michaela MontignacaZałożenia diety Montignaca: Według jej twórcy, lekarza Michaela Montignaca, tyjemy nie dlatego, że jemy zbyt dużo, lecz dlatego, że źle komponujemy jadłospis. Montignac uważa, że nie musimy liczyć kalorii czy przestrzegać wielkości porcji, a jedynie zwracać uwagę na zawartość węglowodanów w produktach. Na użytek tej teorii Montignac stworzył nowe pojęcie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła