Dania mięsne
Soczyste potrawy na bazie mięsa w wielu odsłonach
Dania rybne i owoce morza
Skarby wód podane w niebanalny sposób
Dania warzywne (wegetariańskie)
Jarskie dania na ciepło i na zimno
Dania świąteczne
Potrawy na Wielkanoc, Boże Narodzenie i inne święta
Potrawy z grilla
Najlepsze dania i potrawy z grilla - szaszłyki, mięsa, warzywa
Sosy i dipy
Dyskretne akcenty uświetniające smak Twoich dań
Zupy
Delikatne kremy, gęste zupy i inne płynne pyszności
Przystawki i zakąski
Małe co nieco na dobry początek
Sałatki i surówki
Kolorowe, mięsne, wegetariańskie - sałatki i surówki na każdą okazję
Drinki i napoje
Kolorowe, ciepłe lub orzeźwiające na każdą okazję, bez i z alkoholem
Ciasta i desery
Zniewalające desery, ciasta i ciasteczka czyli słodkie pychotki
DODAJ PRZEPIS

Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Dlaczego czekolada uzależnia?
Kuchnia mongolska
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
7 sposobów na otręby gryczane
POPULARNE PRZEPISY
Staropolska kapusta wigilijna
Grzyby umyj, zalej przegotowaną i przestudzoną wodą. Odstaw do...Łosoś w galarecie
Do garnka wlej 2 litry wody, włóż włoszczyznę, listek laurowy i ziele...Szpinak po arabsku
Rozgrzej oliwę na dużej patelni i smaż cebulę przez około 5 minut, aż...Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Pierogi z mięsem i żurawiną
125 ml mleka podgrzej. Mąkę zmiksuj z proszkiem do pieczenia, 1/2...Kotleciki rybne z groszkiem
Ziemniaki obierz, pokrój, włóż do garnka z zimną wodą i zagotuj. Gdy...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...
CZY WIESZ, ŻE
Węglowodany powinny stanowić główne źródło naszego pożywienia. Dzienna doza dostarczanych naszemu organizmowi węglowodanów powinna wynosić od 50 do 60% całej racji pokarmowej. Dlatego też tak ważne jest spożywanie w większej ilości kasz, ryżu, makaronów oraz zastępowanie mięsa, potrawami przyrządzanymi z roślin strączkowych- soi, soczewicy, fasoli, które to są właśnie źródłem wspomnianych węglowodanów. Białko natomiast to tylko do 20% dziennego zapotrzebowania, a tłuszcze do 30%. Unikajmy zatem tłustych potraw mięsnych, a skupmy się na wieloziarnistych produktach zbożowych, warzywach i owocach.
OSTATNIO NA FORUM
7 sposobów na energiczne wystartowanie z ranna jak rakieta. »wendell.kub Ja niestety od niedawna mam jakiś problem z oddychaniem i nie wiem jak sobie...
Nowy materac »wendell.kub Dopasowanie materaca do indywidualnych preferencji jest kluczowe. Model,...
Jakie materac dla dziecka? »adriel31 Pomimo swojej delikatności dziecko nie powinno korzystać z bardzo miękkich...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Beaty BędzińskiejZałożenia diety dr Beaty Będzińskiej: Skuteczne odchudzanie? zdaniem autorki diety, polega na spożywaniu małych, ale częstych posiłków. Jedzenie należy przyjmować powoli, nie spieszyć się. Dieta odchudzająca zakłada, że zdrowe nawyki żywieniowe, jak unikanie objadania się przed telewizorem, gwarantują szczupłą sylwetkę na dłużej bez efektu... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła