Dzisiaj jest: Środa, 21.04.2021 Imieniny: Feliksa i Anzelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Rolada z dorsza ze szpinakiem i wędzonym łososiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 6 sztuk filetów z dorsza
  • 1 łyżka  masła
  • 450 g  mrożonego szpinaku
  • 2 plastry  wędzonego łososia
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  chrzanu
  • pieprz
  • sól
  • 1 sztuka żółta papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Na rozgrzanym maśle podsmaż zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozi, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Paprykę umyj, osusz, usuń pestki, pokrój w kostkę i dodaj do szpinaku. Smaż wszystko przez 10 minut, a następnie odstaw do przestygnięcia.
  2. Rozłóż prostokąt folii celofanowej do pieczenia i ułóż na niej płaty ryby tak, by na siebie zachodziły. Oprósz dorsza solą oraz pieprzem.
  3. Na rybie rozsmaruj farsz szpinakowy. Następnie rozłóż równomiernie płaty wędzonego łososia. Zwijaj roladę, łącząc brzegi ryby, ściśle ściągaj folię, by jej końce znalazły się pod spodem.
  4. Tak przygotowaną roladę ułóż w formie keksówce. Piecz 35-40 minut w temperaturze 180 st. C. Po tym czasie wyjmij roladę z piekarnika, a gdy ostygnie usuń folię. Wstaw roladę na noc do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE