Dzisiaj jest: Czwartek, 25.02.2021 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Mintaj w sosie pomidorowym z papryką i ryżem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 475 g  fileta z mintaja
  • 400 g  pomidorów w puszce
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 300 g  ryżu białego długoziarnistego
  • 2 łyżki  oleju rzepakowego
  • 110 g  śmietany 12%
  • 1 sztuka cytryna
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  ostrej papryki mielonej
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przyrządzania:

  1. Rybę rozmroź, pokrój na kawałki. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj.
  2. Paprykę oczyść z nasion, pokrój. W garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, czosnek i paprykę. Smaż wszystko przez 5 minut. Następnie wsyp ostrą paprykę, dodaj pomidory razem z zalewą, rozdrobnij je widelcem i podlej wszystko 1/3 szklanki wody. Osobno ugotuj ryż.
  3. Duś sos przez 10 minut, dodaj śmietanę, wymieszaj. Dodaj kawałki ryby i gotuj na wolnym ogniu przez 12 minut. Dopraw sos solą, pieprzem, sokiem z cytryny i natką. Podawaj z ryżem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE