Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 5 osób
Składniki
- 600 g filetów rybnych
- 1/2 szklanki śmietany 12%
- 4 sztuki jajka
- 1 sztuka kajzerka
- mleko do namoczenia bułki
- 3/4 sztuki puszki zielonego groszku
- tłuszcz do wysmarowania formy
- sól
- biały pieprz
- papier do pieczenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bułkę namocz w mleku, a kiedy zmięknie odciśnij. Bułkę zmiksuj razem z filetami z ryby.
- Następnie dodaj rozkłócone jajka, śmietanę, sól oraz pieprz i wymieszaj. Dodaj odsączony z zalewy groszek, wymieszaj.
- Natłuszczoną formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij formę masą.
- Większą formę wypełnij wodą, zanurz w niej formę z pasztetem. Wstaw naczynia do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 50 minut.
- Wystudzony pasztet wyjmij z formy, udekoruj warzywami.
Źródło przepisu: Moja Kuchnia