Dzisiaj jest: Sobota, 29.02.2020 Imieniny: Rufina i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Dietetyczny pasztet rybny


01.09.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  filetów rybnych
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka kajzerka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 3/4 sztuki puszki zielonego groszku
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • sól
  • biały pieprz
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w mleku, a kiedy zmięknie odciśnij. Bułkę zmiksuj razem z filetami z ryby.
  2. Następnie dodaj rozkłócone jajka, śmietanę, sól oraz pieprz i wymieszaj. Dodaj odsączony z zalewy groszek, wymieszaj.
  3. Natłuszczoną formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij formę masą.
  4. Większą formę wypełnij wodą, zanurz w niej formę z pasztetem. Wstaw naczynia do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 50 minut.
  5. Wystudzony pasztet wyjmij z formy, udekoruj warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE