Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Dietetyczny pasztet rybny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 600 g  filetów rybnych
  • 1/2 szklanki  śmietany 12%
  • 4 sztuki jajka
  • 1 sztuka kajzerka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 3/4 sztuki puszki zielonego groszku
  • tłuszcz do wysmarowania formy
  • sól
  • biały pieprz
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Bułkę namocz w mleku, a kiedy zmięknie odciśnij. Bułkę zmiksuj razem z filetami z ryby.
  2. Następnie dodaj rozkłócone jajka, śmietanę, sól oraz pieprz i wymieszaj. Dodaj odsączony z zalewy groszek, wymieszaj.
  3. Natłuszczoną formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij formę masą.
  4. Większą formę wypełnij wodą, zanurz w niej formę z pasztetem. Wstaw naczynia do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz 50 minut.
  5. Wystudzony pasztet wyjmij z formy, udekoruj warzywami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE