Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sos cygański


03.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1.5 kg  pomidorów
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 sztuka papryka zielona
  • 1 sztuka duża cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  octu
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  Vegety
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie i obrać ze skórki, następnie pokroić w kawałki.
  2. Do pomidorów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i resztę przypraw.
  3. Wszystko gotować godzinę, jeśli chce się otrzymać gęściejszy sos trzeba dłużej gotować.
  4. Ugotowaną masę, zmiksować blenderem na jednolitą masę a następnie przetrzeć przez sito.
  5. Wlać do słoiczków i pasteryzować 10-15 minut od momentu zagotowania się wody.
Smacznego



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE