Dzisiaj jest: Środa, 17.10.2018 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Sos cygański


03.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

Składniki

  • 1.5 kg  pomidorów
  • 1 sztuka papryka czerwona
  • 1 sztuka papryka zielona
  • 1 sztuka duża cebula
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  oliwy
  • 2 łyżeczki  octu
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  Vegety
  • 1 łyżeczka  majeranku
  • 1 łyżeczka  pieprzu

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparzyć we wrzącej wodzie i obrać ze skórki, następnie pokroić w kawałki.
  2. Do pomidorów dodać pokrojoną cebulę, czosnek, paprykę i resztę przypraw.
  3. Wszystko gotować godzinę, jeśli chce się otrzymać gęściejszy sos trzeba dłużej gotować.
  4. Ugotowaną masę, zmiksować blenderem na jednolitą masę a następnie przetrzeć przez sito.
  5. Wlać do słoiczków i pasteryzować 10-15 minut od momentu zagotowania się wody.
Smacznego



Przepis dodany przez:

Nina

Posty : 23

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE