Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Błyskawiczna zupa pomidorowa


31.12.2015
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Błyskawiczna zupa pomidorowa to przepis na szybkie i smaczne danie.

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 1 l  sok pomidorowy
  • 1 sztuka  koncentrat pomidorowy
    mały
  • 1 szklanka  woda
  • 2 sztuki  kostka bulionowa
    bazyliowo-tymiankowa
  • 5 listków  bazylia
  • 1/2 szklanki  śmietana
  • 1 łyżeczka  cukier
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej sok pomidorowy i wodę. Po chwili dodaj kostki bulionowe, koncentrat pomidorowy i gotuj przez 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
  2. Pod koniec gotowania zapraw zupę śmietaną. Gotową zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Minion

Posty : 6

Przepisy: 41


Zobacz więcej na temat:

zupa pomidorowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE