Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Cytryna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
- Konserwy - czy jedzenie z puszek jest zdrowe?
- Olej lniany tłoczony na zimno - właściwości i wartości odżywcze
- Zdrowe muffiny na drugie śniadanie - z warzywami, bakaliami i z pełnym ziarnem
- Kuchnia estońska
- Ślimaki we francuskim wydaniu, czyli winniczek na talerzu
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Ciasto ucierane z kruszonką i malinami
150 g mąki pszennej przesiej do miski. Następnie dodaj 100 g miękkiego... - Stek z rostbefu z grilla
Z mięsa wytnij steki. Każdy delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie... - Danie reńskie
Mięso pokroić w kostkę. Selera po obraniu i umyciu także pokroić w... - Omlet ze szpinakiem i boczkiem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, ser żółty oraz śmietanę. Dopraw do... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Gołąbki w liściach funkii
Kuskus zalej filiżanką wrzątku, przykryj i odstaw do napęcznienia.... - Placek orzechowy w cieście francuskim
Ciasto: Z podanych składników zagnieć ciasto francuskie i podziel je na...
CZY WIESZ, ŻE
Sałatki, które najczęściej jemy w porze obiadowej powinny być zawsze z dodatkiem zawierającym tłuszcz. I wcale nie chodzi tu o mięso, ale o to, co dodajemy do naszych sałatek. Warzywa i owoce, z których składają się sałatki zawierają w sobie zarówno witaminy rozpuszczalne w wodzie, jak i tłuszczach, dlatego ważne jest, aby dodawać do sałatek oliwę, jogurt czy też olej - oczywiście w nieznacznych ilościach, żeby nie zwiększać dodatkowo kaloryczności, ale po to, by witaminy A, D, E i K - czyli te rozpuszczalne właśnie w tłuszczach, były dla nas lepiej przyswajalne.
OSTATNIO NA FORUM
Dietetyk w Łodzi »aga.anna.kownacka Ja Polecam gabinet Projekt Zdrowie, chodziłam do tego Łódź Widzew na...
LOSOWA DIETA
Dieta francuskaZałożenia - dieta francuska: Dieta ta bazuje głównie na zdrowych nowalijkach, a skomponowane w niej posiłki są lekkie i bogate w minerały. Oprócz witamin młode warzywa i owoce mają dużo błonnika regulującego "uśpioną" zimą przemianę materii. Dieta francuska trwa: od 7 do 21 dni (dłużej tylko pod opieką lekarza lub dietetyka). Odchudza: około 1... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła