Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Pomysły na lekkie, wiosenne przekąski bez mięsa
- Najczęstsze pytania o CBD
- Kuchnia halal
- Olej lniany tłoczony na zimno - właściwości i wartości odżywcze
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Przegląd tureckich deserów
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Ryż z warzywami i sosem sojowym
Ryż opłucz pod bieżącą wodą, wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj... - Ciasto ucierane z kruszonką i malinami
150 g mąki pszennej przesiej do miski. Następnie dodaj 100 g miękkiego... - Stek z rostbefu z grilla
Z mięsa wytnij steki. Każdy delikatnie ponakłuwaj widelcem, następnie... - Omlet ze szpinakiem i boczkiem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, ser żółty oraz śmietanę. Dopraw do... - Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i... - Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....
CZY WIESZ, ŻE
Ziemniaki nie należy gotować od zimnej wody. Gotując ziemniaki warto pamiętać, że powinno się najpierw zagotować na nie wodę i wrzucić je bezpośrednio do wrzątku. Wtedy to, mamy pewność, że zachowają one więcej wartościowszych składników i szybciej się ugotują. Podobnie sprawa przedstawia się z myciem ziemniaków. Myjąc je bezpośrednio przed wrzuceniem do garnka, także zachowujemy cenne związki. I jeszcze jedno - gotowanie w skórce - w "mundurkach" to kolejna rzecz, która przyczynia się do zwiększenia wartości odżywczej, tak kochanych przez nas ziemniaków, jako, że to właśnie tuż pod skórką znajduje się najwięcej witamin.
OSTATNIO NA FORUM
Dietetyk w Łodzi »aga.anna.kownacka Ja Polecam gabinet Projekt Zdrowie, chodziłam do tego Łódź Widzew na...
LOSOWA DIETA
Dieta dr Johanny BudwigZałożenia diety dr Johanny Budwig: Twórcą tej diety prozdrowotnej jest dr Johanna Budwig - biochemik z Niemiec. Jej odkrycia (badania nad kwasami tłuszczowymi omega-3 i olejem lnianym) znalazły zastosowanie min. w leczeniu takich chorób jak: choroba Alzheimera , nowotwory, miażdżyca, alergia, dermatozy, depresja. Dieta dr Budwig bazuje na... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła