Dzisiaj jest: Niedziela, 24.01.2021 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860

Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 450 g  makaronu rurki
  • 1 opakowanie  mrożonego szpinaku
  • 2 sztuki serki topione śmietankowe
  • 2 ząbki  czosnku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku.
  2. Na rozgrzany olej wrzuć zamrożony szpinak i podsmaż na małym ogniu. Następnie dodaj rozgniecione ząbki czosnku.
  3. Gdy szpinak się rozmrozi, wrzuć na patelnię serki topione i poczekaj, aż się połączą ze szpinakiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  4. Sos wymieszaj z makaronem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.75 Ocen: 4

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE