WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kolagen jest głównym białkiem w ludzkim organizmie, które występuje zarówno w skórze, mięśniach, jak i ścięgnach czy kościach. To właśnie dzięki niemu, skóra pozostaje jędrna, gładka i nawilżona, a włosy i paznokcie - mocne i odżywione. Niestety, już
Rosół uważany jest za tradycyjne polskie danie. Gości nie tylko na stołach Polaków, lecz także w innych krajach. Rosół dobrze smakuje, a także leczy. Spożywamy go zazwyczaj w czasie przeziębienia - i bardzo dobrze. Bulion przyrządzony na mięsie, kośc
Śluz ślimaka to związek biologicznie czynny. Jego pielęgnacyjne właściwości są wykorzystywane w kosmetologii. Zawiera naturalne substancje, takie jak elastyna, kolagen, niektóre witaminy, ale też inne cenne składniki. Wszystko to razem układa unikaln
Witamina C to inna nazwa kwasu askorbinowego, który pełni szereg ważnych funkcji regulacyjnych w organizmie. Witamina C jest witaminą rozpuszczalną w wodzie. Nie jest syntetyzowana w organizmie człowieka, dlatego musi być dostarczana wraz z pożywieni
Kolagen (grec. colla-klej, genno-produkować) to białko, które stanowi 30% wszystkich białek w ludzkim organizmie. Jest obecne we wszystkich tkankach i narządach, głównie w kościach, skórze, chrząstkach, więzadłach, ścięgnach czy rogówce oka. Jego pod
Dużo mówi się o tym, że sport to zdrowie, czasem jednak aktywność fizyczna może być też niebezpieczna. Brak rozgrzewki, zła ocena własnej wytrzymałości, nieprawidłowa technika, a czasem nawet przypadek może sprawić, że nabawimy się poważnej kontuzji,
Zgodnym z prawdą jest nazywanie krzemu pierwiastkiem życia - bez jego obecności organizm nie może prawidłowo funkcjonować, a niedobór prowadzi do poważnych zaburzeń. Przeciętne zapotrzebowanie wynosi w granicach 20-30 mg. Dokładne zapotrzebowanie na
Kondycja stawów jest w pewnym stopniu uzależniona od stosowanej diety. Żywność dostarcza naturalnych substancji, które są niezbędne do zachowania prawidłowej struktury tkanki tworzącej stawy. Dieta może przeciwdziałać zwyrodnieniom stawów. Odpowiedni
Wydawać mogłoby się, że pielęgnacja skóry opiera się na stosowaniu odpowiednich kosmetyków i preparatów odżywczych. Niestety większość kosmetyków tylko tuszuje naturalne defekty i podkreśla to, co jest piękne. Tak naprawdę dla zapewnienia zdrowia skó
Żelatyna jest najpopularniejszą substancją żelującą wykorzystywaną w przemysłowej produkcji żywności oraz domowych kuchniach. Jej wykorzystywanie umożliwia, w zależności od proporcji, zmienianie tekstury i gęstości produktów, aż do tworzenia na ich b