Forum dyskusyjne
Forum - Pogaduszki
powrót
Gdzie na wakacje w Polsce
|
|
Proponowałabym raczej wrzesień:
mniej turystów
jest spokojniej i często o wiele taniej
pogoda w ostatnich latach była bardzo ładna
Wynajmijcie sobie najlepiej jakiś apartament w Zakopanem. Miejscowość z tych, tkóre tutaj wymieniłaś ma najwięcej atrakcji. I mozna sobie tam zorganizować czas nawet jak pogoda nie dopisuje.
Wszystko zależy co lubicie, ja najbardziej preferuję góry, bo widoki przemawiają do mnie praktycznie od zawsze
Również polecam Mazury. Podoba mi się to,że powietrze jest tam zwykle bardzo czyste, jednocześnie jest mniej turystów niż w dużych miejscowościach nad morzem.Cenowo wychodzi również bardzo dobrze.
Świetną miejscowością jest Pasym. Noclegi nie są drogie, miasteczko jest niesamowicie urokliwe.Znajduje się tam zamek. Jest również dużo zieleni:
talka napisał/a:
hej, razem z narzeczonym chcemy wyjechać gdzieś po ślubie na krótkie wakacje w Polsce(sierpień/wrzesień, myśleliśmy o Zakopanem, Karpaczu, Mazurach, aż w końcu ciężko nam zdecydować. Czy możecie polecić ciekawe, spokojne i ładne miejsca i podzielić sie wrażeniami?
Hej! Jak chcecie romantyczne i spokojne miejsce to radziłam z daleka od Zakopanego
Ja osobiście polecam pogórze rożnowskie, piękne górskie rejony i malownicze jezioro w okolicy. Cisza, spokój, sporo atrakcji w okolicy! Tereny jeszcze nie odkryte przez wielu turystów! My byliśmy już kilka razy w tych rejonach i nadal nam mało, w tym roku też planujemy chociaż tydzień w Rożnowie, może we wrześniu Mogę polecić tam nocleg Rożnowska Chatka, co prawda nadaje się raczej dla większej ilości osób niż dwie, my jeździmy zazwyczaj w 7 osób i jest mega tanio i bardzo przestronnie!