Czy uważacie dietę 1000 kcal za skuteczną ? Jakie macie doświadczenia
Forum dyskusyjne
Forum - Diety z limitem kalorycznym
powrót
Opinia na temat diety 1000 kcal
|
|
Nie uważam tej diety za skuteczną, chociaż jej nie stosowałem. 1000 kalorii to naprawde trzeba się głodzić, a efekt jo-jo prawie murowany. Bardziej byłbym za dietą conajmniej 1700 kcal, aby właśnie uniknąć jo-jo. Dla mnie sprawdzona i skuteczna jest dieta plaż południowych.
Dieta 1000 kcal została opracowana przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie przez najlepszych specjalistów, więc uważam, że jeśli przestrzega się zasad tej diety to dieta powinna działać
Oceniając po znajomych, które ją stosowały to ok 80% miało problem z efektem jo-jo.
Ja jestem jak najbardziej za. Sama stosowałam, ale jak przekroczyłam limit i zjadłam 1300, to katastrofy nie było. I ciągle chudłam. W ciągu dwóch miesięcy schudłam 8 kilo i czułam się super. Efekt jo-jo - no cóz, był, ale to z mojej własnej winy. teraz znow jestem na tej diecie. Najfajniejsze w niej jest to, że je się wszystko, tylko w małych ilościach. Ja się nie nadaję na restrykcyjne diety, ze ściśle ułożonym jadłospisem.
Dieta jak najbardziej sprawdzona i skuteczna - mój efekt to 20 kg w 4-5 miesięcy bez efektu yoyo
pozdrawiam
pozdrawiam
1000 kcal nie jest dietą złą, jednakże są lepsze - wiadomo - im wolniej się chudnie tym lepiej.
Jednakże wiele osób uważa, że dieta służy tylko do schudnięcia, a dieta jest tylko wstępem do całkowitej zmiany nawyków żywieniowych, nie można wrócić do poprzednich lub chociaż podobnych nawyków ponieważ wówczas efekt "jojo" murowany.
Jednakże wiele osób uważa, że dieta służy tylko do schudnięcia, a dieta jest tylko wstępem do całkowitej zmiany nawyków żywieniowych, nie można wrócić do poprzednich lub chociaż podobnych nawyków ponieważ wówczas efekt "jojo" murowany.
Według mnie jest to zbyt ciężka dieta, aby efekt był pozytywny. Duże wyrzeczenie, potem najczęściej efekt jo-jo. Po takim złym doświadczeniu najczęściej przychodzi zniechęcenie do podejmowania kolejnych prób odchudzania.
Można pomóc - 1% podatku - Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą"
Dieta 1000 kcal może być skuteczna, jeśli stosuje się ją odpowiednio. Można udać się do dietetyka żeby pomógł Ci ułożyć odpowiednie posilki, powinno się je też spożywać o odpowiednich porach. Ja akurat korzystałam z pomocy w internecie, jest mnóstwo poradników odchudzania, dzięki którym łatwiej zrozumieć, na czym to wszystko polega, co można jeść, co ma mało kalorii a czego lepiej unikać. Mi pomogły wskazówki z www.skuteczne-odchudzanie.pl, to bardzo pomaga jeśli można stosować się do zasad i widać efekty