Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kluski z sosem karmelowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  masło
  • 100 g  mąka pszenna
  • 3 sztuki  jajka
    małe
  • 1 sztuka  sól
  • 3 łyżki  cukier
  • 1 szklanka  kremówka

Sposób przyrządzania:

  1. Cukier skarmelizuj na jasnobrązowy kolor, dodaj śmietanę. Gotuj na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  2. W oddzielnym garnku zagotuj 1/2 szklanki wody z masłem, dodaj mąkę i ucieraj. Odstaw do przestygnięcia. Następnie dodaj jajka, szczyptę soli i ponownie utrzyj. Schłodź.
  3. Ciasto wyciskaj szprycą do osolonego wrzątku, przykryj i gotuj, aż kluski wypłyną. Wyjmuj łyżką cedzakową. Podawaj polane sosem karmelowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE