Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki cebula
- 4 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka cukinia
- 1 sztuka kalarepa
- 3 sztuki pomidory
- 5 łyżek oliwa z oliwek
- 100 g fasolka szparagowa
mrożona, zielona - 1 sztuka papryka czerwona
- 1 łyżeczka przyprawa uniwersalna
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - oregano
listki, do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Cebule, ziemniaki oraz kalarepę obierz i razem z cukinią pokrój w kostkę.
- Paprykę wydrąż, pokrój w trójkąty. Fasolkę szparagową rozmroź, osącz i podziel na mniejsze kawałki. Na 2 łyżkach oliwy podsmaż fasolkę z papryką.
- W garnku na 3 łyżkach oliwy zeszklij cebulę. Dodaj ziemniaki, kalarepę i cukinię. Po 10 minutach dorzuć pomidory. Całość zalej 1,5 litra wody i gotuj do miękkości.
- Zupę zmiksuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną. Krem podawaj z podsmażoną na patelni fasolką i papryką oraz listkami oregano.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku