Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Lekka zupa jarzynowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka zupa jarzynowa to przepis na szybkie, rozgrzewające danie.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  warzywa mrożone
    kalafior, brokuł, por
  • 2 sztuki  ziemniaki
  • 1 łyżeczka  koperek
    posiekany
  • 3 sztuki  cebula
  • 2 łyżki  olej
  • 5 ziarenek  pieprz
  • 5 ziarenek  ziele angielskie
  • 1 sztuka  liście laurowe
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do garnka. Zalej 4 szklankami zimnej wody, dopraw i gotuj przez 10 minut.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj do zupy i gotuj jeszcze 15 minut. Następnie wrzuć mrożone warzywa i gotuj kolejne 15 minut. Przed podaniem zupę posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 84


Zobacz więcej na temat:

zupa jarzynowaprzepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE