WYNIKI WYSZUKIWANIA
Istnieją proste sposoby, które mogą pomóc w łagodzeniu przykrego oddechu. Niektóre produkty mogą zmniejszać i zwalczać przykry zapach z ust. Na liście produktów, walczących z nieprzyjemnym oddechem znalazły się m.in. szałwia, ocet jabłkowy, natka pie
Olejek cynamonowy pozyskiwany jest z kory cynamonowca cejlońskiego (Cinnamomum verum), rośliny należącej do rodziny botanicznej Lauraceae, która pochodzi z Azji Południowej. Pozyskiwana z niej przyprawa eksportowana jest na cały świat. Uważa się, że
Okres jesienno-zimowy sprzyja częstym infekcjom oraz wychłodzeniu organizmu. Dlatego też w tym czasie często wybieramy ciepłe napoje i dania z dodatkiem rozgrzewających i aromatycznych przypraw. Kto z nas nie pił herbaty z imbirem i cytryną lub nie j
Przyprawy i zioła wykorzystywane w kuchni, takie jak gałka muszkatołowa, cynamon, kurkuma, kmin rzymskie, imbir, czosnek, bazylia, tymianek i rozmaryn, charakteryzują się specyficznym, wyjątkowym aromatem i podkreślają smak potraw. Niemniej zawarte w
Zastanawialiście się kiedyś, po co dodawać do potraw i napojów przyprawy? Nie chodzi tylko o smak i aromat. Niektóre z przypraw mają bardzo korzystny wpływ na układ nerwowy. W ostatnich latach tempo życia znacznie przyspieszyło. Coraz większym proble
Przyprawy to produkty pochodzenia roślinnego (dzielą się w zależności z czego są pozyskane na: ziołowe, korzenne i warzywne) zawierające olejki eteryczne poprawiające smak i aromat potraw oraz składniki roślinne o działaniu rozkurczowym, przyspieszaj
Do grona przypraw korzennych należą m.in. pieprz, imbir, ziele angielskie i gałka muszkatołowa. Przyprawy korzenne tworzą dość zróżnicowaną grupę przypraw o wyjątkowych właściwościach. Przyprawy korzenne powinny być stosowane z umiarem. Tracą one aro
Indyjska kuchnia jest aromatyczna, wyrazista i sprzyja zachowaniu smukłej sylwetki. Przyprawy stosowane do przyrządzania tradycyjnych potraw wspomagają trawienie i metabolizm. Trawienie jest złożonym procesem, który wymaga odpowiedniej zawartości enz
Herbaty owocowe zawierają przede wszystkim susz z owoców bądź liści owoców. Najbardziej popularne herbaty owocowe są produkowane z maliny, dzikiej róży, cytryny, czarnej porzeczki, czy też żurawiny. Do ich produkcji wykorzystuje się również kwiaty hi
Cynamon jest jedną z najstarszych przypraw korzennych o bardzo przyjemnym, korzennym, słodkim zapachu. Wzmaga apetyt i ułatwia trawienie. Przyprawa ta znana była już w czasach antycznych, olejek cynamonowy ceniony był zarówno jako przyprawa jak i lek