Dzisiaj jest: Sobota, 26.09.2020 Imieniny: Justyny i Cypriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Cebule faszerowane kiełbasą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Cebule faszerowane kiełbasą najlepiej podawać z pieczywem i ulubioną sałatką.

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk  cebula
    duża
  • 1 szczypta  cukier puder
  • 500 g  kiełbasa
  • 1 łyżka  przecier pomidorowy
  • 5 łyżek  olej
    + do formy
  • zioła prowansalskie
    do dekoracji
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, odetnij piętki. Warzywa gotuj przez chwilę w osolonym wrzątku z dodatkiem szczypty cukru pudru. Następnie wyjmij i osącz.
  2. Kiełbasę wyciśnij do miski, wymieszaj z przecierem pomidorowym i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Wierzchy cebul odetnij i wydrąż środki. Warzywa bardzo ostrożnie napełnij doprawioną kiełbasą, po czym poprzykrywaj je odciętymi wcześniej wierzchami i ułóż obok siebie w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
  4. Faszerowane cebule piecz 20 minut w 150 st. C. Podczas pieczenia smaruj je olejem i podlewaj wywarem z gotowania cebuli. Upieczone warzywa wyłóż na talerze.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE