Dzisiaj jest: Piątek, 10.07.2020 Imieniny: Filipa i Amelii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Kalafior zapiekany w przyprawach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  kalafior
  • 2 łyżeczki  ostrej papryki
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki
  • 2 łyżeczki  suszonej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  kurkumy
  • 1 łyżeczka  rozmarynu
  • 1/2 łyżeczki  curry
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior podziel na różyczki, umyj je i gotuj przez 7 minut w osolonym wrzątku. W misce wymieszaj słodką oraz ostrą paprykę, suszoną natkę pietruszki, kurkumę, rozmaryn oraz curry.
  2. Ugotowany kalafior odcedź i wrzuć do miski z przyprawami. Delikatnie obtocz kalafior w marynacie i układaj go na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Tak przygotowany kalafior zapiekaj 10 minut w 170 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE