Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g kalafior
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kalafior podziel na różyczki, umyj je i gotuj przez 7 minut w osolonym wrzątku. W misce wymieszaj słodką oraz ostrą paprykę, suszoną natkę pietruszki, kurkumę, rozmaryn oraz curry.
- Ugotowany kalafior odcedź i wrzuć do miski z przyprawami. Delikatnie obtocz kalafior w marynacie i układaj go na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Tak przygotowany kalafior zapiekaj 10 minut w 170 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników