Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kapusta duszona z pomidorami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  młodej kapusty
  • 2 sztuki pomidory
  • kawałek pora
  • 1/2 szklanki  bulionu z kostki
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/2 łyżki  masła
  • 1 łyżka  śmietany
  • 1/2 łyżki  mąki
  • sól
  • cukier
  • majeranek
  • sok z cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę poszatkuj. Kawałek pora pokrój w cienkie półplasterki, a sparzone pomidory w kostkę.
  2. Podduś por na rozgrzanym maśle. Dodaj poszatkowaną kapustę i podlej wszystko bulionem. Wymieszaj.
  3. Do półmiękkiej kapusty dodaj pomidory, posiekany koperek, szczyptę soli, cukru i majeranku. Gotuj wszystko kilka minut. Następnie dodaj śmietanę połączoną z mąką i zagotuj. Dopraw do smaku sokiem z cytryny.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE