Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 sztuka czerwona cebula
- 200 g mortadeli
- pieprz
- 200 g pieczarek
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sól
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mortadelę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju (z jednej strony smaż dłużej, aby zwinęła się w miseczki). Następnie odsącz wędlinę na papierowym ręczniku.
- Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Podsmaż wszystko razem, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Plastry mortadeli ułóż w naczyniu żaroodpornym, a następnie wypełnij je farszem pieczarkowym. Wierzch posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 st. C do momentu, aż ser sie roztopi.
Źródło przepisu: przyślij przepis!