Dzisiaj jest: Niedziela, 22.05.2022 Imieniny: Julii i Heleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Nadziewane mięsne miseczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 200 g  mortadeli
  • pieprz
  • 200 g  pieczarek
  • 2 łyżki  startego żółtego sera
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mortadelę pokrój w plastry i podsmaż na rozgrzanym oleju (z jednej strony smaż dłużej, aby zwinęła się w miseczki). Następnie odsącz wędlinę na papierowym ręczniku.
  2. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojone w plastry pieczarki. Podsmaż wszystko razem, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Plastry mortadeli ułóż w naczyniu żaroodpornym, a następnie wypełnij je farszem pieczarkowym. Wierzch posyp startym serem. Piecz w temperaturze 180 st. C do momentu, aż ser sie roztopi.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE