Dzisiaj jest: Czwartek, 09.05.2024 Imieniny: Bożydara i Grzegorza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z czerwonej kapusty, pęczaku i fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 szklanka  czerwonej fasoli
  • 1/4 szklanki  pęczaku
  • 1/4 główki  czerwonej kapusty
  • oliwa
  • garść orzechów włoskich
  • sól
  • pieprz
  • miód
  • ocet balsamiczny
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę i pęczak ugotuj w oddzielnych garnkach. Kapustę poszatkuj w cienkie paski.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pęczak, fasolę oraz orzechy. Oprósz wszystko solą, pieprzem i polej miodem.
  3. Na czystej patelni podsmaż poszatkowaną kapustę. Dopraw ją do smaku. Gdy zmięknie dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj i poczekaj, aż odparuje.
  4. Tak przygotowaną kapustę wymieszaj z fasolą, orzechami i pęczakiem. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Palce lizać


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE