Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
1 szklanka czerwonej fasoli
1/4 szklanki pęczaku
1/4 główki czerwonej kapusty
oliwa
garść orzechów włoskich
sól
pieprz
miód
ocet balsamiczny
natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę i pęczak ugotuj w oddzielnych garnkach. Kapustę poszatkuj w cienkie paski.
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pęczak, fasolę oraz orzechy. Oprósz wszystko solą, pieprzem i polej miodem.
- Na czystej patelni podsmaż poszatkowaną kapustę. Dopraw ją do smaku. Gdy zmięknie dodaj ocet balsamiczny, wymieszaj i poczekaj, aż odparuje.
- Tak przygotowaną kapustę wymieszaj z fasolą, orzechami i pęczakiem. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Źródło przepisu: Palce lizać