Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Belgijskie gofry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 dag  gęstej śmietany tortowej
  • 25 dag  mąki
  • 25 dag  masła
  • 6 sztuk jajek
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 10 dag  cukru pudru
  • 1 sztuka cukier waniliowy

Sposób przyrządzania:

    Utrzyj masło mikserem na puszysty krem. Jajka ubij w kąpieli wodnej, dodawaj do masła na przemian z przesianą mąką. Połącz ze śmietaną tortową, posól, dokładnie wymieszaj. Z ciasta piecz gofry w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Jeszcze gorące posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

    Mike Dow

    Wydawnictwo: Vital


    Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE