Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Polędwica z pieczarkami w cieście francuskim


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 1 kg  polędwicy wołowej
  • 500 g  ciasta francuskiego
  • 200 g  pieczarek
  • 2 sztuki szalotki
  • 1 łyżka  masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto francuskie rozmroź w lodówce.
  2. Pieczarki przekrój na połówki, obsmaż na maśle, a następnie zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż szalotki.
  3. Szalotki i pieczarki rozdrobnij w malakserze. Przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  4. Na patelni mocno rozgrzej olej, włóż polędwicę i lekko ją obsmaż ze wszystkich stron. Zdejmij mięso z patelni, osusz na papierowym ręczniku.
  5. Rozmrożone ciasto rozwiń, wyłóż na nie część farszu. Na farszu połóż obsmażoną polędwicę, przykryj resztą farszu. Całość zawiń w ciasto francuskie.
  6. Wierzch posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz 25 minut w temperaturze 190 st. C, aż ciasto się zrumieni.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE