Dzisiaj jest: Piątek, 16.04.2021 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Zapiekanka z kaszy jęczmiennej i kaczki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 25 dag  kaszy jęczmiennej
  • 60 dag  kaczych karczków
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 5 sztuk ziarenek ziela angielskiego
  • 2 sztuki cebule
  • 3 sztuki marchewki
  • 1 sztuka pietruszka
  • 15 dag  pieczarek
  • 2 łyżki  smalcu + odrobina do formy
  • 10 dag  mrożonego groszku
  • 10 dag  mrożonej kukurydzy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłucz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Kacze karczki oczyść i włóż do garnka z osoloną wodą. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, 1 obraną cebulę oraz po 1 obranej marchewce i pietruszce. Karczki gotuj do miękkości. Następnie oddziel mięso od kości.
  2. Pozostałą cebulę obierz i posiekaj. Pieczarki wraz z resztą marchewek oczyść, pokrój na kawałki i z cebulą podsmaż na smalcu. Kaszę wymieszaj z mięsem, pieczarkami z dodatkiem marchewki, kukurydzą i groszkiem. Wlej odrobinę wywaru z karczków. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, włóż do wysmarowanej smalcem formy. Kaszę zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE