Dzisiaj jest: Sobota, 23.10.2021 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Śledzie z buraczkami i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk płatów matiasów
  • 2 sztuki buraki
  • 1 sztuka kwaśne jabłko
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • orzechy ziemne

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
  2. Buraki ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłko obierz ze skórki, a cebulę z łusek i również pokrój w kostkę.
  3. Śledzie wymieszaj z warzywami. Następnie dodaj majonez, jogurt i zmielony pieprz. Wymieszaj i odstaw na kilka godzin do lodówki.
  4. Przed podaniem danie udekoruj natką pietruszki i posyp orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE