Dzisiaj jest: Czwartek, 02.07.2020 Imieniny: Marii i Urbana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Śledzie z buraczkami i orzechami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk płatów matiasów
  • 2 sztuki buraki
  • 1 sztuka kwaśne jabłko
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżka  jogurtu naturalnego typu greckiego
  • sok z 1 cytryny
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • orzechy ziemne

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie osusz ręcznikiem papierowym, pokrój na mniejsze kawałki i skrop sokiem z cytryny.
  2. Buraki ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Jabłko obierz ze skórki, a cebulę z łusek i również pokrój w kostkę.
  3. Śledzie wymieszaj z warzywami. Następnie dodaj majonez, jogurt i zmielony pieprz. Wymieszaj i odstaw na kilka godzin do lodówki.
  4. Przed podaniem danie udekoruj natką pietruszki i posyp orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE