Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki awokado
- 1 sztuka marchewka
- 2 sztuki ziemniaki
- 1 sztuka jajko
- 1/2 sztuki cebuli
- 1 sztuka kiszony ogórek
- 1 sztuka jabłko
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Marchewkę i ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Jabłko, ogórek oraz cebulę pokrój w małą kostkę.
- Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Awokado delikatnie przekrój wzdłuż i usuń pestkę. Do wgłębienia po pestce włóż przygotowaną sałatkę i udekoruj gałązkami pietruszki.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka