Dzisiaj jest: Piątek, 14.08.2020 Imieniny: Alfreda i Euzebiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Awokado faszerowane sałatką warzywną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki awokado
  • 1 sztuka marchewka
  • 2 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka jajko
  • 1/2 sztuki cebuli
  • 1 sztuka kiszony ogórek
  • 1 sztuka jabłko
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę i ziemniaki ugotuj, obierz i pokrój na kawałki. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Jabłko, ogórek oraz cebulę pokrój w małą kostkę.
  2. Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Dodaj majonez, dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Awokado delikatnie przekrój wzdłuż i usuń pestkę. Do wgłębienia po pestce włóż przygotowaną sałatkę i udekoruj gałązkami pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE