Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- Ciasto
- 1 kg mąki typ 650
- 1 sztuka jajko
- 1 szklanka mleka
- Farsz
- 300 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 sztuka mozzarella
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Jajko rozkłóć z ciepłym mlekiem. Wlej do mąki z 1,5 szklanki wrzątku i wyrób ciasto.
- Farsz: Szpinak podsmaż na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Drobno posiekaną mozzarellę dodaj do farszu i smaż, aż się rozpuści.
- Rozwałkuj ciasto, wykrój pierogi, nałóż farsz, sklej i ugotuj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka