Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Pierogi ze szpinakiem i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

    Ciasto
  • 1 kg  mąki typ 650
  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mleka
    Farsz
  • 300 g  świeżego szpinaku
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka mozzarella
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Jajko rozkłóć z ciepłym mlekiem. Wlej do mąki z 1,5 szklanki wrzątku i wyrób ciasto.
  2. Farsz: Szpinak podsmaż na maśle. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Drobno posiekaną mozzarellę dodaj do farszu i smaż, aż się rozpuści.
  3. Rozwałkuj ciasto, wykrój pierogi, nałóż farsz, sklej i ugotuj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE