Dzisiaj jest: Niedziela, 06.12.2020 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5858

Caffe latte macchiato


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • kawa Arabica parzona w ekspresie -mocna
  • cukier trzcinowy
  • mleko tłuste

Sposób przyrządzania:

    Mleko, najlepiej zimne spienić (ubić/zmiksować ? aż powstanie gorąca mleczna piana). Kawę zaparzyć, dodać cukier. Mleko przelać do szklanki, wlać do niego kawę polewając cienkim, wolnym strumieniem po dużej łyżce, tak by się nie pomieszała z mlekiem. Powinno się rozwarstwić. Udekorować mleczną pianą. Można dodać syrop smakowy zamiast cukru i posypać kawę cynamonem lub startą czekoladą.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

    Mike Dow

    Wydawnictwo: Vital


    Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE