Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 sztuki grejpfrut
200 g krewetki
obrane, ugotowane8 sztuk krewetki
duże1 sztuka sok z cytryny
1 łyżka majonez
1 łyżka jogurt naturalny
4 gałązki koperek
sól
do smakupieprz biały
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grejpfruty przekrój na pół i ostrożnie wydrąż miąższ. Oczyść go z pozostałych błon i pokrój w drobne kawałki, a następnie przełóż do miski.
- Ugotowane krewetki skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z miąższem z grejpfruta. Dodaj majonez i jogurt naturalny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Krewetkowym farszem wypełnij wydrążone grejpfruty i wstaw do lodówki. Przed podaniem każdą porcję udekoruj dużymi krewetkami i gałązką świeżego koperku.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski