Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 sztuki grejpfrut
- 200 g krewetki
obrane, ugotowane - 8 sztuk krewetki
duże - 1 sztuka sok z cytryny
- 1 łyżka majonez
- 1 łyżka jogurt naturalny
- 4 gałązki koperek
- sól
do smaku - pieprz biały
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grejpfruty przekrój na pół i ostrożnie wydrąż miąższ. Oczyść go z pozostałych błon i pokrój w drobne kawałki, a następnie przełóż do miski.
- Ugotowane krewetki skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z miąższem z grejpfruta. Dodaj majonez i jogurt naturalny. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Krewetkowym farszem wypełnij wydrążone grejpfruty i wstaw do lodówki. Przed podaniem każdą porcję udekoruj dużymi krewetkami i gałązką świeżego koperku.
Źródło przepisu: Pierogi i kluski