Dzisiaj jest: Niedziela, 23.01.2022 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Sałatka z kurczakiem i smażonymi ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 sztuki sałaty lodowej
  • 1 sztuka średniej wielkości ogórek
  • garść zielonych oliwek
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • 4 sztuki ziemniaki
  • sos winegret
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki oczyścić i gotować ze skórką przez 30 minut w osolonej wodzie. Po tym czasie obrać skórkę, pokroić ziemniaki w plastry, lekko posolić i usmażyć na brązowy kolor.
  2. Kurczaka pokroić na kawałki, wymieszać z łyżką oleju, vegetą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka.
  3. Do dużej miski wrzucić potarganą na kawałki sałatę lodową, pokrojoną na paseczki paprykę, obranego i pokrojonego w plasterki ogórka, odsączone z zalewy oliwki i spażonego pomidorowa bez skórki pokrojonego na ósemki. Dodać sos vigret i wymieszać.
  4. Następnie dodać usmażonego kurczaka i ziemniaki. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE