Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 pęczek koperku
- 1/2 sztuki puszki kukurydzy
- 1/2 sztuki puszki groszku
- 4 sztuki kiszone ogórki
- 1 sztuka mały majonez
- 1 sztuka mały jogurt naturalny
- sól
- pieprz
- czosnek
- 1 łyżka octu winnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki ugotuj w mundurkach i odstaw do przestygnięcia. Następnie obierz i pokrój w kostkę. Ogórki oraz zieleninę drobno posiekaj.
- Ziemniaki wymieszaj z ogórkami, koperkiem, szczypiorkiem, tuńczykiem odsączonym z zalewy oraz groszkiem i kukurydzą.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj ocet winny, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sałatkę polej sosem, dokładnie wymieszaj.
Źródło przepisu: przyślij przepis!