Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  ziemniaków
  • 2 sztuki puszki tuńczyka w oleju lub sosie własnym
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 1 pęczek  koperku
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1/2 sztuki puszki groszku
  • 4 sztuki kiszone ogórki
  • 1 sztuka mały majonez
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • 1 łyżka  octu winnego

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki ugotuj w mundurkach i odstaw do przestygnięcia. Następnie obierz i pokrój w kostkę. Ogórki oraz zieleninę drobno posiekaj.
  2. Ziemniaki wymieszaj z ogórkami, koperkiem, szczypiorkiem, tuńczykiem odsączonym z zalewy oraz groszkiem i kukurydzą.
  3. Jogurt wymieszaj z majonezem, dodaj ocet winny, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sałatkę polej sosem, dokładnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE