Dzisiaj jest: Sobota, 23.10.2021 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Sos żurawinowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Alternatywnie do sosu żurawinowego zamiast wody można dodać świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Sos żurawinowy bardzo dobrze uzupełnia się z drobiem.

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 350 g  żurawina
    może być mrożona
  • 1 szklanka  cukier
  • 1 szklanka  woda

Sposób przyrządzania:

  1. Wszystkie składniki dodać do średniej wielkości rondelka.
  2. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i dusić do momentu, aż kuleczki żurawiny zaczną pękać.
  3. Sos schłodzić i w taki sposób serwować.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE