Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kremowa zupa z papryki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 6 sztuk żółtych papryk
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka liść laurowy
  • 1 łyżeczka  rozmarynu
  • 1 l  bulionu warzywnego
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Papryki umyj, osusz i oczyść z nasion. Pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz i drobno posiekaj wraz z rozmarynem.
  2. Do garnka wlej oliwę i rozgrzej ją. Następnie zmniejsz ogień, wrzuć posiekaną cebulę i podsmaż przez 3 minuty. Dodaj ziemniaki i rozmaryn, chwilę podsmaż. Dodaj paprykę, liść laurowy i bulion. Dopraw do smaku solą.
  3. Gotuj, aż warzywa będą miękkie czyli około 25 minut. Wyjmij listek laurowy i zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE