Dzisiaj jest: Niedziela, 27.11.2022 Imieniny: Waleriana i Maksymiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Pożywna wiosenna zupa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Zupa najlepiej smakuje z drobnymi, zarumienionymi grzankami.

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki  seler korzeniowy
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1/2 sztuki  pierś kurczaka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 pęczek  koperek
  • 1 sztuka  topiony serek śmietankowy
  • 3 szklanki  rosół
    lub wywar z jarzyn

Sposób przyrządzania:

  1. Na podgrzanej oliwie podsmażaj, nie rumieniąc, rozdrobnioną cebulę.
  2. Gdy cebula się zeszkli, dodaj pokrojony seler, przez minutę zasmażaj razem, zalej szklanką rosołu, gotuj na niewielkim ogniu (pod przykryciem) do miękkości.
  3. Miękkie warzywa przetrzyj przez sito, dodaj pozostały rosół, serek, przyprawy, drobno pokrojoną pierś kurczaka, zagotuj i, gdy trzeba, lekko doprawiam.
  4. Podawaj obficie posypaną koperkiem.
Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

Posty : 3

Przepisy: 49


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

przepisy na zupy


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE