Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
40 dag ziemniaków
1 sztuka czerwona papryka
1 sztuka zielona papryka
1 sztuka żółta papryka
1 sztuka cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
300 ml rosołu
papryka w proszku do smaku
1 sztuka puszka kukurydzy
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obrać, starannie opłukać pod bieżącą wodą, po czym pokroić w kostkę. Cebulę obrać, a następnie drobno posiekać.
- Papryki umyć i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
- Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle. Dodać pomidory, a następnie wlać rosół. Całość dobrze wymieszać. Gotować ok. 15 minut.
- Kukurydzę dobrze osączyć, a następnie dodać do warzyw. Zawartość garnka zagotować. Danie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Przed podaniem potrawę można udekorować ulubionymi świeżymi ziołami.