Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 osób
Składniki
- 40 dag ziemniaków
- 1 sztuka czerwona papryka
- 1 sztuka zielona papryka
- 1 sztuka żółta papryka
- 1 sztuka cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
- 300 ml rosołu
- papryka w proszku do smaku
- 1 sztuka puszka kukurydzy
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki obrać, starannie opłukać pod bieżącą wodą, po czym pokroić w kostkę. Cebulę obrać, a następnie drobno posiekać.
- Papryki umyć i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
- Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle. Dodać pomidory, a następnie wlać rosół. Całość dobrze wymieszać. Gotować ok. 15 minut.
- Kukurydzę dobrze osączyć, a następnie dodać do warzyw. Zawartość garnka zagotować. Danie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Przed podaniem potrawę można udekorować ulubionymi świeżymi ziołami.