Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Rozgrzewająca zupa po węgiersku


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 40 dag  ziemniaków
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka puszka pomidorów bez skórki
  • 300 ml  rosołu
  • papryka w proszku do smaku
  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obrać, starannie opłukać pod bieżącą wodą, po czym pokroić w kostkę. Cebulę obrać, a następnie drobno posiekać.
  2. Papryki umyć i po usunięciu gniazd nasiennych pokroić w kostkę. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
  3. Wszystkie warzywa podsmażyć na maśle. Dodać pomidory, a następnie wlać rosół. Całość dobrze wymieszać. Gotować ok. 15 minut.
  4. Kukurydzę dobrze osączyć, a następnie dodać do warzyw. Zawartość garnka zagotować. Danie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Przed podaniem potrawę można udekorować ulubionymi świeżymi ziołami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE