Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 500 g mielona wołowina
- 1 opakowanie tortilla
- 100 g ser żółty
- 1 opakowanie sos meksykański
- 1 łyżka kolendra
- sól morska
do smaku - masło klarowane
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut.
- Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli).
- Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni.
- Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń. Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.
Źródło przepisu: Przepis otrzymany z publikacji prasowej 38pr.pl