Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Burrito


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Swoje burrito możesz urozmaicić ulubionymi dodatkami: fasolą czerwoną, kukurydzą. Aby była jeszcze pożywniejsza możesz dodać ryż, a nawet kasze.

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 g  mielona wołowina
  • 1 opakowanie  tortilla
  • 100 g  ser żółty
  • 1 opakowanie  sos meksykański
  • 1 łyżka  kolendra
  • sól morska
    do smaku
  • masło klarowane

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso podsmaż na patelni, dodaj sos meksykański i duś przez kilka minut.
  2. Dodaj kolendrę, dopraw do smaku solą (możesz dodać małą puszkę czerwonej fasoli).
  3. Tortille skrop wodą, podgrzej przez chwilę na patelni.
  4. Na każdej ułóż farsz i posyp startym żółtym serem. Następnie zawiń. Ułóż na patelni ryflowanej, przyciśnij i zapiekaj z obydwu stron przez około 2 minuty.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 79

Przepisy: 99


Zobacz więcej na temat:

burritoprzepisy na dania mięsne


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE