Dzisiaj jest: Poniedziałek, 06.02.2023 Imieniny: Doroty i Tytusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Tradycyjna kutia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 szklanka  pszenicy
  • 1 szklanka  maku
  • 10 łyżek  miód
  • 3 łyżki  likieru amaretto
  • 50 g  rodzynek
  • 50 g  migdałów
  • 50 g  orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Pszenicę zalej na noc wrzątkiem. Odcedź, zalej świeżą wodą i gotuj do miękkości przez 3-4 godziny.
  2. Mak sparz i zmiel. Dodaj pszenicę, płynny miód oraz likier.
  3. Orzechy posiekaj, migdały sparz i obierz. Razem z rodzynkami wymieszaj z kutią. Włóż na noc do lodówki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE