Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Ser Manchego z galaretką pigwową


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk świeżych albo suszonych moreli
  • 150 sztuk galaretki pigwowej
  • 400 sztuk sera manchego
  • 1 łyżka  mielonych migdałów
  • trochę rozmarynu do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Suszone morele moczyć około 15 minut w ciepłej wodzie, następnie pokroić w paski. Jeśli użyjemy świeżych owoców, należy je obrać ze skóry, przepołowić i usunąć pestki, następnie pokroić w plastry grubości około 3 mm.
  2. W garnku lekko rozgrzać galaretkę pigwową i wymieszać z morelami.
  3. Ser ze skórą pokroić w plastry grubości około 5 mm, a potem w małe trójkąty.
  4. Morele z galaretką włożyć na trójkąty sera, posypać zmielonymi migdałami i udekorować umytym rozmarynem. Podawać z chlebem albo bez.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 52


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE