Dzisiaj jest: Wtorek, 07.07.2020 Imieniny: Cyryla i Metodego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Indyk z warzywami i czekoladą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 400 g  filetów z indyka
  • 1 sztuka cukinia
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka cebula
  • 1 łyżka  koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka  miodu
  • 1/4 sztuki tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 sztuki orzechy brazylijskie
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • ostra papryka do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Filety z indyka umyj, osusz, natrzyj przyprawami oraz miodem i upiecz w piekarniku. Następnie pokrój mięso w kostkę. Orzechy rozdrobnij.
  2. Cebulę obierz i razem z cukinią oraz papryką drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na rozgrzanej oliwie, a następnie dodaj pozostałe warzywa oraz koncentrat pomidorowy. Podlej wodą i duś wszystko przez 15 minut. Po tym czasie dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści.
  3. Na koniec dodaj mięso, wymieszaj i wyłóż na talerze. Wierzch posyp pokruszonymi orzechami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE