Dzisiaj jest: Piątek, 26.04.2024 Imieniny: Marii i Marcelego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łosoś pieczony w folii z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki dzwonka łososia
  • 3 sztuki duże ziemniaki
  • 1 sztuka brokuł
  • 300 g  mini marchewek
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki umyj i gotuj przez 5 minut w mundurkach.
  2. Dzwonka łososia, obgotowane ziemniaki i warzywa zawiń oddzielnie w folię aluminiową. Do paczuszek z rybą i warzywami dodaj po łyżce masła i łyżce wody.
  3. Na dużej płaskiej blasze ułóż folię z ziemniakami i piecz 10 minut w 180 st. C. Po tym czasie dodaj do piekarnika folię z warzywami, a po kolejnych 5 minutach paczuszki z rybą. Wszystko piecz razem przez jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE