Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Łosoś pieczony w folii z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki dzwonka łososia
  • 3 sztuki duże ziemniaki
  • 1 sztuka brokuł
  • 300 g  mini marchewek
  • 1 sztuka cytryna
  • 6 łyżek  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Łososia umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki umyj i gotuj przez 5 minut w mundurkach.
  2. Dzwonka łososia, obgotowane ziemniaki i warzywa zawiń oddzielnie w folię aluminiową. Do paczuszek z rybą i warzywami dodaj po łyżce masła i łyżce wody.
  3. Na dużej płaskiej blasze ułóż folię z ziemniakami i piecz 10 minut w 180 st. C. Po tym czasie dodaj do piekarnika folię z warzywami, a po kolejnych 5 minutach paczuszki z rybą. Wszystko piecz razem przez jeszcze 15 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE