Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki dzwonka łososia
- 3 sztuki duże ziemniaki
- 1 sztuka brokuł
- 300 g mini marchewek
- 1 sztuka cytryna
- 6 łyżek masła
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Łososia umyj, osusz, oprósz solą oraz pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Ziemniaki umyj i gotuj przez 5 minut w mundurkach.
- Dzwonka łososia, obgotowane ziemniaki i warzywa zawiń oddzielnie w folię aluminiową. Do paczuszek z rybą i warzywami dodaj po łyżce masła i łyżce wody.
- Na dużej płaskiej blasze ułóż folię z ziemniakami i piecz 10 minut w 180 st. C. Po tym czasie dodaj do piekarnika folię z warzywami, a po kolejnych 5 minutach paczuszki z rybą. Wszystko piecz razem przez jeszcze 15 minut.
Źródło przepisu: Moja kuchnia