Dzisiaj jest: Wtorek, 11.08.2020 Imieniny: Zuzanny i Filomeny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Grillowana kukurydza


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 6 sztuk kolb kukurydzy
  • 12 łyżek  masła
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kukurydzę oczyścić, obrywając liście oraz nitki, umyć i dokładnie osuszyć za pomocą ręczników papierowych.
  2. Folię aluminiową porwać na 6 kawałków. Przygotowane kolby kukurydzy położyć na folii (1 kukurydza na 1 kawałek folii). Na wierzchu rozsmarować po 1 łyżce masła.
  3. Kukurydzę szczelnie owinąć folią. Położyć ma rozgrzany ruszt i grillować ok. 30 minut, aż kolby zmiękną. Ostrożnie rozwinąć folię. Kukurydze podzielić na mniejsze kawałki, posypać solą i posmarować resztą masła.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE