Dzisiaj jest: Czwartek, 24.09.2020 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Marynowana cukinia


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 kg  młodej cukinii
  • 4 sztuki marchewki
  • 3 sztuki cebule
  • 3 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  soli
    Zalewa
  • 1/2 szklanki  oleju
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1 szklanka  wody
  • 1 sztuka niepełna szklanka octu 10%
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • gorczyca
  • pieprz czarny ziarnisty

Sposób przyrządzania:

  1. Marchew i cukinię umyj, osusz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj wszystko, posyp solą i odstaw na kilka godzin. Następnie odsącz.
  2. Zalewa: Z cukru, wody, octu i przypraw przygotuj zalewę. Dobrze ją wymieszaj i zagotuj.
  3. Gorącą zalewą zalej wcześniej przygotowane warzywa. Na końcu polej wszystko olejem, dokładnie wymieszaj i przełóż do słoików.
  4. Pasteryzuj słoiki z cukinią przez 20 minut w 90 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE