Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
2 sztuki zielone jabłka
3 sztuki białe cebule
3 sztuki czerwone cebule
150 g jasnych winogron
1 sztuka mały jogurt naturalny
1 pęczek koperku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jabłka umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w kostkę. Cebule obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki. Winogrona oderwij od gałązek, umyj, osusz i przekrój na pół usuwając pestki.
- Koperek umyj, osusz i posiekaj. Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Owoce wrzuć do miski. Dodaj cebulę i polej sosem jogurtowo-koperkowym. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Przyślij przepis