Dzisiaj jest: Niedziela, 05.07.2020 Imieniny: Karoliny i Antoniego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sałatka cebulowo-winogronowa


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki zielone jabłka
  • 3 sztuki białe cebule
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 150 g  jasnych winogron
  • 1 sztuka mały jogurt naturalny
  • 1 pęczek  koperku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, osusz i razem ze skórką pokrój w kostkę. Cebule obierz, przekrój na pół i pokrój w cienkie półkrążki. Winogrona oderwij od gałązek, umyj, osusz i przekrój na pół usuwając pestki.
  2. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Wymieszaj z jogurtem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
  3. Owoce wrzuć do miski. Dodaj cebulę i polej sosem jogurtowo-koperkowym. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE