Dzisiaj jest: Niedziela, 13.10.2024 Imieniny: Edwarda i Teofila



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Miodowe ciasteczka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  cukru pudru
  • 2 łyżki  miodu
  • 1 sztuka jajko
  • 50 g  margaryny
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 1 łyżeczka  sody oczyszczonej
  • 1/3 szklanki  śmietanki 30%
  • 1 sztuka białko
  • cukier cynamonowy
  • mąka do podsypania
  • papier do pieczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Margarynę i miód rozpuść w garnku. Dodaj sodę i śmietankę.
  2. Mąkę wsyp do miski, wymieszaj z cukrem pudrem i cynamonem. Do mąki wlej rozpuszczoną z miodem margarynę i dodaj jajko. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
  3. Ciasto przełóż na podsypaną mąką stolnicę i szybko zagnieć. Uzyskane ciasto powinno być elastyczne. Tak przygotowane ciasto rozwałkuj na grubość 4mm i wycinaj foremkami ciasteczka.
  4. Gotowe ciasteczka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp cukrem cynamonowym. Piecz 10 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE