Dzisiaj jest: Sobota, 25.09.2021 Imieniny: Aurelii i Ładysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kotlety z bryndzą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 20 dag  bryndzy
  • 4 sztuki jaja
  • ćwierć szklanki ryżu
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ugotować ziemniaki w mundurkach, obrać, zetrzeć na tarce. Ugotowany, ale jeszcze twardawy ryż wymieszać z ziemniakami.
  2. Dodać roztartą bryndzę, jaja, posiekaną natkę pietruszki, ostrożnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Z otrzymanej masy formować kotlety, obtaczać w mące i smażyć na oleju. Podawać z dowolną surówką.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE