Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie makaron cannelloni
- 500 g mięso mielone
- 1 puszka tuńczyk
w oleju - 300 g pieczarki
- 1 sztuka cebula
- 3 łyżki koncentrat pomidorowy
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - 2 łyżki oliwa
czosnkowa - 1 łyżka olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź.
- Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso mielone i smaż, aż całość będzie miękka. Na koniec dodaj tuńczyka oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw farsz do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj i zagotuj.
- Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż w nim cannelloni napełnione farszem. Wierzch dania posmaruj oliwą. Piecz 10 minut w 180 st. C. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka