Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cannelloni faszerowane mięsem, pieczarkami i tuńczykiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Cannelloni faszerowane mięsem, pieczarkami i tuńczykiem przed zapiekaniem można posypać startym żółtym serem. Świetnie smakuje również zapieczone pod sosem beszamelowym.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  makaron cannelloni
  • 500 g  mięso mielone
  • 1 puszka  tuńczyk
    w oleju
  • 300 g  pieczarki
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 łyżki  koncentrat pomidorowy
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 2 łyżki  oliwa
    czosnkowa
  • 1 łyżka  olej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź.
  2. Cebulę i pieczarki obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj mięso mielone i smaż, aż całość będzie miękka. Na koniec dodaj tuńczyka oraz koncentrat pomidorowy. Dopraw farsz do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj i zagotuj.
  3. Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą. Ułóż w nim cannelloni napełnione farszem. Wierzch dania posmaruj oliwą. Piecz 10 minut w 180 st. C. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twój poradnik i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 98


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE