Dzisiaj jest: Czwartek, 05.08.2021 Imieniny: Marii i Stanisławy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Papryka z farszem ryżowo-warzywnym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Paprykę z farszem ryżowo-warzywnym najlepiej podawać na ciepło.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 5 sztuk  papryka czerwona
    Farsz:
  • 1 puszka  kukurydza konserwowa
  • 1 puszka  groszek konserwowy
  • 1 szklanka  ryż
    ugotowany na sypko
  • 6 sztuk  pieczarki
    duże
  • 2 łyżeczki  sok z cytryny
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  bulion drobiowy
  • tymianek
    suszony, do smaku
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Groszek i kukurydzę osącz z zalewy. Cebulę i pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Pieczarki skrop sokiem z cytryny i posyp tymiankiem.
  2. Ryż przełóż do miski. Dodaj pieczarki, cebulę, groszek oraz kukurydzę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  3. Z papryk odetnij kapelusze z ogonkiem. Usuń gniazda nasienne, umyj, osusz. Następnie każdą paprykę wypełnij farszem ryżowo-warzywnym. Tak przygotowane papryki ustaw w naczyniu żaroodpornym i podlej bulionem. Duś pod przykryciem na małym ogniu przez 35 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Sałatki i warzywa


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Zobacz więcej na temat:

paprykaprzepisy wegetariańskie


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE